Wasvoorschriften

 

Houd je kleding langer mooi!

Om de kleding zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om deze op de juiste manier te verzorgen. Daarom geven wij je hier tips met betrekking tot het wassen, drogen en strijken van de kleding.

 

Wat betekenen de symbolen op het waslabel?

Wassen

  1. Volg bij het wassen altijd de wasvoorschriften. Als kleding te heet wordt gewassen, riskeer je dat het onnodig krimpt. Te koud wassen daarentegen verwijdert de vlekken vaak niet goed genoeg.
  2. Vaak is het een behoud om kleding binnenstebuiten te wassen.
  3. Gebruik zo weinig mogelijk wasmiddel en wasmiddel zonder bleekmiddel om de kleur mooi te houden.
  4. Was gekleurde kleding de eerste paar keren apart of met de zelfde kleur. De kleur kan afgeven.

Drogen

  1. Raadpleeg ook voor het drogen het waslabel.
  2. Kijk goed op het wasetiket of drogen in de droogtrommel mag. Als het kledingstuk geschikt is voor de droogtrommel, staat er in het waslabel een vierkantje met daarin een cirkel. Hoe hoger de droogtemperatuur, des te groter de krimp. Zijde, wol en polyester mogen nooit in de droogtrommel.
  3. Katoenen tricot, liefst hangend op een kleerhanger laten drogen.

Strijken

  1. Strijk een kledingstuk zoveel mogelijk aan de binnenkant. Dit voorkomt glans- en plet- plekken en beschadiging van opdrukken, versiersels en waxcoatings.
  2. Strijk katoenen kleding in vorm als het nog iets vochtig is. Goed uitstrijken scheelt aanzienlijk in de krimp.
  3. Let op met het strijken met een stoomstrijkijzer. Stoom is altijd 100°. Alleen artikelen waar op het wasetiket 3 puntjes in het strijksymbool staan, mogen met stoom gestreken worden.