De Maattabel

De maatvoering verschilt bij ieder merk

Met name voor kinderen die niet in de standaard confectiematen passen, is het van groot belang te weten wat de afmeting van ieder kledingstuk is. Maatvoering is merkafhankelijk.

Om teleurstellingen te voorkomen, hebben wij er daarom voor gekozen om ieder kledingstuk per maat afzonderlijk op te meten. Bekijk hieronder onze tips!

Onze tips :

Tip 1   Meet je kind goed op 
Voordat je een bestelling plaatst, is het verstandig om je kind goed op te meten en dan pas de bijbehorende maat uit de maattabel te bestellen. Let op; ieder model kledingstuk heeft weer een andere maatvoering. Daarom kun je niet zeggen dat, als een broek van merk X in maat 140 past, de broeken van dit zelfde merk altijd in maat 140 passen; dit is weer afhankelijk van het model.

Tip 2   Koop de werkelijke maat
De ervaring leert dat je onze kleding 1 of soms wel 2 maten kleiner kunt bestellen dan je gewend bent bij de standaard confectiematen. Maak niet de vergissing om bij ons ook maat 164 te bestellen zoals je “altijd” in de winkel hebt gedaan. Je koopt dan kleding die zeer waarschijnlijk te groot is en geruild moet worden; dit kan een teleurstelling zijn en ook betaal je dan 2 x verzendkosten.

Tip 3   Eerst wassen voor het inkorten
Wil je een broek (laten) inkorten, doe dit dan NA de eerste keer wassen! Broeken mogen namelijk 3% in de lengte krimpen en doen dit als ze voor het eerst gewassen worden.

Mocht je alsnog vragen hebben of twijfelen over een maat, neem dan contact met ons op en wij meten het kledingstuk graag nog een keer voor je op. De maten zijn allemaal weergegeven in centimeters.

 

Wij hebben als volgt gemeten:

Taille:
rondom, gemeten ter hoogte van de navel. Zijn er in de maattabel 2 getallen vermeldt, dan staan die voor de gewone wijdte en de maximale rekwijdte. De taille van een broek of legging mag gerust 2 – 3 centimeter kleiner zijn dan de taille van je kind; zo sluit het kledingstuk mooi aan.

Heupomvang:
over het dikste deel van de billen, rondom gemeten.

Beenlengte:
de lengte van de bovenkant boord tot en met de onderkant van de broekspijp, aan de buitenkant langs de pijp gemeten.

Bovenwijdte:
de borstomvang rondom gemeten over het dikste deel van de borst. Bij de jongenscollectie is het van belang om te weten dat de bovenwijdte en buikomvang van een shirt of sweater gelijk zijn. Dit komt omdat het model van de shirts en sweaters altijd recht is. Meet daarom beiden goed op bij je zoon.

Ruglengte:
de lengte van het rugpand vanaf de onderkant van de boord tot en met de onderkant van de zoom van de trui, het t shirt en het vest.

Mouwlengte:
de lengte van de mouw, gemeten van het punt waar de mouw aan de schouder zit tot en met de boord van de mouw.